Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Az IO-Link interfész új lehetőségeket nyit meg az induktív pozicionáló rendszerek terén

2017-12-07

The positioning system PMI F90 is used for spindle production.
A tengelygyártáshoz pozicionáló rendszereket használnak.

Az érzékelőtechnológia úttörőjeként a Pepperl+Fuchs folyamatosan továbbfejleszti termékeit annak érdekében, hogy új alkalmazási módokat biztosítson vásárlói számára. Új innovációink közé tartoznak az PMI F90 és PMI F112 induktív pozicionáló rendszerek.  E rendszerek olyan átfogó funkciókkal rendelkeznek, melyekkel megnyitják az utat a modern Industry 4.0 alkalmazások előtt. Az ügyfélspecifikus paraméterbeállítás érdekében mindkét érzékelőtípus IO-Link interfésszel van ellátva, amely lehetővé teszi a további állapotinformációk megtekintését és értékelését.


Nagyfokú rugalmasság. Széleskörű funkcionalitás. Sokoldalú felhasználás.

Az induktív pozicionáló rendszerek érintkezésmentesen, induktív érzékelő és csillapítóelem használatával működnek. Nincs szükség speciális céltárgyra – helyette acél céltárgy vagy magának a gépnek egy része is használható. Így munka, idő és pénz takarítható meg.
A pozicionáló rendszerek leginkább a szerszámgépekben elterjedtek, pl. tengelygyártásnál, de használják a nyomtatásban és a papíriparban, illetve csomagolási folyamatok és töltési ciklusok ellenőrzésére is. A pozicionáló rendszerek megbízható működése szélsőséges körülmények között is garantált: Mivel független a távolságtól, a tűrési tartományon belül pontos mérések végezhetők – még erőteljes vibráció mellett is. A Zóna 2/22-re vagy Divízió 2-re vonatkozó ATEX tanúsítványnak megfelelően a pozicionáló rendszerek robbanásveszélyes területeken is működtethetők.


A PMI F90 pozicionáló rendszer


Az adattároló funkció az érzékelő kicserélésekor automatikusan új paraméterbeállításokról gondoskodik.

A 40, 80 és 120 mm-es hosszúságban elérhető PMI F90 pozicionáló rendszer a rendelkezésre álló funkciók széles skálájával tűnik ki. A költséghatékony PMI F90 a mérő- és a váltófunkciót egyaránt ellátja. Ezentúl egyszerű telepítést biztosítva két csillapítóelem egyidejűleg is érzékelhető. A PMI F90 az érzékelő kicserélésekor automatikusan új paraméterbeállításokról gondoskodó adattároló funkcióval rendelkezik.

Használja ki teljesen az IO-Link által nyújtott előnyöket

Mivel a PMI F90 és a PMI F112 pozicionáló rendszer is el van látva IO-Link interfésszel, könnyű megállapítani, hogy a céltárgy a mérési tartományon kívül található-e, vagy hogy a jelminőség optimális-e. Az interfész az ügyfél speciális igényeinek megfelelően paraméterezhető, és az egyes alkalmazások igényeihez igazítható. A működés közben valamennyi eseménynapló lekérhető, a riasztások pedig automatikusan továbbítódnak a kiértékelőegység felé. Az eszköz állapotáról vagy az aktuális működési időszakról további információk az IO-Link masterén keresztül elérhetők. Ez egy, a beérkező állapotadatokon – állapotfelügyelet – alapuló folyamatos diagnosztikai funkciót tesz lehetővé, továbbá biztosítja a megelőző jellegű karbantartással kapcsolatos megfelelő intézkedések időszerű végrehajtását. 


Rövid áttekintés

  • IO-Link interfész az ügyfélspecifikus paraméterbeállítás érdekében
  • Két csillapítóelem egyidejű érzékelése
  • Pénz- és időmegtakarítás – nincs szükség speciális céltárgyra
  • ATEX kivitelek robbanásveszélyes területeken való használatra (Zóna 2/22, Div. 2)
  • Többféle kialakítással és hosszúságban elérhető

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás