Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A különálló bemeneti és kimeneti jelek digitális feldolgozása

2019-08-01

Könnyedén a FieldConnex® több bemenet/kimenettel

FieldConnex® Multi-Input/Output Fieldbus Infrastructure
Tudjon meg többet a több bemenet/kimenet funkcióiról és előnyeiről.

Csatlakoztasson különálló, különböző funkciókkal rendelkező bemeneti és kimeneti jeleket a terepibuszhoz könnyed és költséghatékony módon, egyetlen cím segítségével: a Pepperl+Fuchs FieldConnex több bemenet/kimenet (MIO) eszközével ezt egy szempillantás alatt megteheti. Ez az egyetlen kompakt terepi busz kommunikációs termék, amely gyújtószikramentes bemenetet és kimenetet biztosít Zóna 0 és Divízió 1 kategóriás különálló jeleknek, ráadásul mindezt négy különböző funkcióval. A strapabíró MIO Zóna 1 és Divízió 2 kategóriás telepítési tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít az üzemek kialakításakor és egyszerű kezelést tesz lehetővé


Sokoldalú funkciók egyetlen készülékben

Az automatizált üzemekben nélkülözhetetlen a több különálló jel fogadása. A FieldConnex több bemenet/kimenet megbízható kapocsként funkcionál az egyszerű, gyújtószikramentes jelek és a digitális vezérlőpanel között. Az eszköz négy különböző funkciót kombinál egyetlen eszközben. Akár tizenkét NAMUR érzékelő állapotának felügyeletére vagy akár négy szelep egyidejű vezérlésére is képes. Az eszköz a túlcsordulást, valamint a konténerek és vezetékek üresjárati szintjét is képes felügyelni a vibrációs végálláskapcsolók segítségével. A terepibusz-elem az olyan impulzus- és frekvenciagenerátorok jeleinek fogadására is képes, amelyekpéldául a kritikus fontosságú motorok készenléti állapotának ellenőrzésére szolgálnak.

 


Megelőző üzemkezelés

A több bemenet/kimenet átfogó diagnosztikát kínál a vezetékszakadások és rövidzárlatok érzékeléséhez, felügyeli a szelepek leválási és futásidejét, így lehetővé teszi a kritikus fontosságú szelepek nyomon követését. Ha a rendszer túllépi az egyik előre megadott határértéket, a MIO azonnal figyelmeztető jelet küld, így a karbantartási csapat gondoskodhat az üzem zökkenőmentes működéséről. Ezenkívül az automatikus részleges lökettesztek garantálják, hogy a ritkán bekapcsolt szelepek folyamatosan üzemképesek maradjanak, és a megnövekedett szervizintervallumoknak köszönhetően csökkentik a költségeket. Mindez szükségalapú, célzott karbantartást tesz lehetővé, így elkerülhetők a leállások, az üzem rendelkezésre állása pedig jelentős mértékben nő. Az alábbi animáció áttekintést nyújt a több bemenet/kimenet sokoldalú alkalmazásairól és előnyeiről.

 


Egyszerű felhasználás

A több bemenet/kimenet összes bemenete és kimenete gyújtószikramentes, az együttes vagy egyéni konfigurációs lehetőségüknek köszönhetően pedig egyszerű, kényelmes működést biztosítanak. A robusztus háznak köszönhetően a terepibusz-elem akár a robbanásveszélyes területeken is az érzékelő közvetlen közelébe telepíthető. Ezzel kevesebb vezetékre van szükség, valamint a költségek és a telepítéshez szükséges idő is csökken. A több bemenet/kimenet optimalizált kialakítása a vezetékes csatlakozások kialakítását is jelentősen leegyszerűsíti.


A FieldConnex több bemenet/kimenet fő előnyei

  • Egyetlen terepibusz-címen keresztül akár tizenkét különálló jel csatlakoztatására is képes, majd a vezérlő technológiába integrálja azokat.
  • Gyújtószikramentes gyújtásvédelmet biztosít a Zóna 0 és Divízió 1 területeken lévő érzékelők számára.
  • A vezetékszakadások, rövidzárlatok, valamint a szelepek leválási és futásidejének felügyelete szükségalapú, célzott karbantartást tesz lehetővé.
  • Az automatikus részleges lökettesztnek köszönhetően ritkábban van szükség karbantartásra.
  • Az előző verziókkal való kompatibilitás a rendszer egyszerű modernizálását teszi lehetővé.
  • A ház alumíniumból, üvegszállal megerősített poliészterből és rozsdamentes acélból készült kivitelben is rendelhető.

amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

A döntéshozataltól a tervezésig, a telepítésig, az üzembe helyezésig, valamint a működtetésig és karbantartásig: Fedezze fel, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a terepi busz infrastruktúrából ...