Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

R202 sorozatú, kocka alakú fotoelektromos érzékelők: Új sztenderd az anyagmozgatásban

2023-08-21

R202 Photoelectric Sensor
A R202 fotoelektromos érzékelő kocka kivitelben

Az R202 sorozatban a Pepperl+Fuchs új, kocka formájú fotoelektromos érzékelőket kínál. A piros fényű LED-del és két kapcsolókimenetes, egyszerű kapcsolással rendelkező érzékelők az alapvető funkciókra koncentrálnak. Ez nem csak a költséghatékonyság miatt fontos, hanem az egyszerű termékválasztás miatt is. Öt működési elv választható szabványos házkialakítással: adó-vevős érzékelő, tükörreflexiós érzékelő, átlátszó tárgyakat érzékelő tükörreflexiós érzékelő, tárgyreflexiós opto érzékelő és háttérszűréssel ellátott tárgyreflexiós opto érzékelő. Az átlátszó tárgyak észlelésére kifejlesztett változat, valamint az egyszerű és robusztus rögzíthetőség teszi a sorozatot az anyagkezelési alkalmazások első számú megoldásává.


Anyagkezelésre tervezve

Az R202-es sorozatot az anyagkezelési iparág speciális követelményeinek megfelelően fejlesztették ki. A raklapszállító technológia esetében például gyakran kell fóliázott raklapokat észlelni. Fényvisszaverő felületükkel nagy kihívást jelentenek az alkalmazott érzékelőtechnológia számára. Az átlátszó tárgyak érzékelésére szolgáló tükörreflexiós érzékelőt ilyen, nagyigényű feladatok ellátására tervezték: Holtsáv nélkül működik, továbbá fényes, fényvisszaverő tárgyak érzékelésére optimalizált.



Az átlátszó tárgyak észlelésére szolgáló változat megbízhatóan érzékeli a fóliázott raklapokat.

Ezenkívül a R202 sorozat érzékelői integrált fémperselyekkel rendelkeznek. Nagy mechanikai stabilitásuknak köszönhetően nagyobb meghúzási nyomaték fejthető ki, mint a műanyag házas közvetlen felszerelésű változatoknál. Így az anyagkezelési alkalmazásokban való strapabíró használat érdekében hosszú távon biztosítható a megbízható és stabil rögzítés.


Rugalmas rögzítés, kompakt AC változatok

Az R202 szabványos furatokat és nyílásokat kombinál.
Az R202 szabványos furatokat és nyílásokat kombinál.

A szabványos furatok és nyílások kombinációjávalrugalmas rögzítési lehetőségek vehetők igénybe mind vízszintesen, mind függőlegesen. A szabványos furatok miatt az érzékelők minden, kereskedelmi forgalomban kapható rögzítőkonzollal kombinálhatók. Például az R202 sorozatnál ugyanaz a rögzítőrendszer használatos, mint a Pepperl+Fuchs R201 sorozata esetében. Ha a két sorozat termékeit ugyanabban az üzemben használják, mindkettőhöz használhatók ugyanazok a rögzítési segédanyagok; így a telepítés különösen gyors és egyszerű.

Emellett az R202 sorozat ideális olyan alkalmazások esetén is, ahol hálózati feszültségre van szükség. Minden változat tartalmaz egy AC/DC tápegységet, szükség esetén 24–240 V feszültséggel. Így az érzékelők számos alkalmazási területen bevethetők, például az épület- és beléptetőautomatikában, vagy az amerikai piacon. A hagyományos eszközökhöz képest az R202 sorozat AC változatai ráadásul jelentősen kisebbek. Ez azt jelenti, hogy kis helyeken is könnyen integrálhatók.


Az R202 sorozat legfontosabb előnyei

  • Optimalizált sorozat az egyszerű termékválasztás érdekében: Alapvető funkciók költséghatékony kivitelben
  • Fóliával bevont tárgyak megbízható érzékelése az átlátszó tárgyak felismerésére szolgáló változattal
  • Strapabíró használat a raktár- és szállítószalag-technológiában az integrált fémperselyeknek köszönhetően
  • Szabványos kialakítás számos furattal, a rugalmas felszerelés érdekében
  • Helytakarékos AC változatok olyan alkalmazásokhoz, ahol elvárás a váltóáram.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.