Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A Pepperl+Fuchs tanúsított fejlesztési folyamata megfelel az IEC 62443-4-1 kiberbiztonsági szabványnak

2023-11-22

Icon Certification
A Pepperl+Fuchs végrehajtotta a szükséges kiberbiztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy a kiberbiztonság szempontjából megfelelő termékek korszerű fejlesztési folyamata biztosítható legyen

A Mannheimben működő automatizálási specialista, a Pepperl+Fuchs most már IEC 62443-4-1 tanúsítvánnyal is rendelkezik. Az ipari érzékelőtechnológia és az elektromos robbanásvédelem szakértője a nürnbergi SPS szakvásáron tartott eseményen kapta meg a tanúsító okiratot a TÜV SÜD tesztcégtől. Ez a dokumentum megerősíti, hogy az automatizálási termékeket és megoldásokat gyártó Pepperl+Fuchs végrehajtotta a szükséges kiberbiztonsági intézkedéseket annak érdekében, hogy a kiberbiztonság szempontjából megfelelő termékek korszerű fejlesztési folyamata biztosítható legyen. Az ellenőrzés összesen 47 követelményt tartalmaz az IEC 62443-4-1 szabványnak megfelelően, és szisztematikusan lefedi a termék teljes életciklusát a termék meghatározásától, bevezetésétől és tesztelésétől a felhasználásig, valamint a termék vagy a termék alkatrészeinek később felfedezett biztonsági réseinek kezelését.



Hivatalos átadás az SPS 2023 eseményen: A Pepperl+Fuchs megkapta az IEC 62443-4-1 tanúsítványt a TÜV SÜD szakértőitől

„A TÜV SÜD átfogó auditja megerősíti, hogy a Pepperl+Fuchs rendszerintegrátorai és üzemkezelői olyan komponensekkel dolgoznak, amelyek teljes mértékben megfelelnek a „tervezett biztonság (Security by Design)” elvnek. Ily módon reagálunk az Ipar 4.0-ban egyre növekvő automatizálási komponensek hálózati igényeire, és tovább erősítjük pozíciónkat, ami ügyfeleink számára minden tekintetben a megbízható partnerséget jelenti” – magyarázza Günter Gabriel, a Pepperl+Fuchs globális megfelelőségi igazgatója.

„Ezzel egyidejűleg a Pepperl+Fuchs proaktívan viszonyul a kiberrezilienciáról szóló európai jogszabály közelgő szabályozási követelményeihez. A kapott tanúsítással a vállalat tökéletesen felkészült az automatizálási megoldásokhoz kapcsolódó szigorú megfelelőségi szabványoknak való megfelelésre a teljes életcikluson keresztül” – magyarázza Marcello Walz, a TÜV SÜD fejlettgyártási részlegének vezetője.

A Pepperl+Fuchs már régóta alkalmazza ezt a megközelítést: A vállalat 2015 óta proaktívan kommunikálja a weboldalán a termékeinél felfedezett biztonsági réseket, és aktívan részt vesz a CERT@VDE működtetésében – ez az első olyan platform, amely támogatja és tanácsot ad a német kis- és középvállalatoknak az informatikai biztonsági kérdésekben. 2023 augusztusában a TÜV SÜD ISO 27000 tanúsítvánnyal is jutalmazta a vállalatot: Ez az IT-központú szabvány kiegészíti az IEC 62443 szabványsorozat tartalmát, és megerősíti, hogy a Pepperl+Fuchs olyan információbiztonsági irányítási rendszert (ISMS) hozott létre, amely védi a vállalat információit, adatait és rendszereit.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.