Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Új, univerzális galvanikus leválasztó analóg jelekhez: HiC2422

2024-04-02

SMART jeladó tápegység és árammeghajtó

HiC2422 Intrinsic Safety Barrier

A Pepperl+Fuchs a HiC2422 gyújtószikramentes leválasztókkal bővíti az univerzális galvanikus leválasztók portfólióját. Az új modul két szabadon konfigurálható csatornával rendelkezik az analóg jelek számára, ami azt jelenti, hogy kétvezetékes jeladók esetén SMART jeladó tápegységként, valamint szeleppozicionálók árammeghajtójaként egyaránt használható. Ez a kettős funkció csökkenti a készletigényt és költségmegtakarítást biztosít a végfelhasználó számára.


Két funkció, egyetlen eszköz

A pozicionálók biztosítják, hogy a szelep működtetője a vezérlőrendszer által meghatározott helyzetbe kerüljön. Gyakran analóg pozíció-visszacsatoló érzékelőkkel is fel vannak szerelve, amelyek visszajelzése megerősíti, hogy a meghatározott pozíciót elérték. Ezeket a pozíció-visszacsatolási jeleket jellemzően 4–20 mA erősségű jelek formájában adják meg és jelzik vissza a vezérlőrendszernek. Korábban külön leválasztómodulra volt szükség a bemeneti és a kimeneti jelhez. Az új HiC2422 modullal ez a két funkcióegyetlen készülékben használható.

A vezérlési oldalon a modul áramfelvevő vagy áramforrás üzemmódban működtethető, amely a modul oldalán található DIP-kapcsolókkal könnyen kiválasztható. Ez jelentősen kibővíti azon vezérlőrendszerek körét, amelyekkel a készülék használható. A HiC2422 a piacon elérhető egyetlen konfigurálhatókétcsatornás modul AI és AO jelek számára, ami azt jelenti, hogy az üzemben bekövetkező változások esetén különböző alkalmazásokhoz használható, így az ügyfelek számára költségmegtakarítást és beruházásbiztonságot nyújt.


Vékony, intelligens és világszerte tanúsított

A kétcsatornás, 12,5 mm vékony modul 6 mm/csatorna tömörségével rendkívül kompakt, és értékes helyet takarít meg a vezérlőszekrényben. Globális tanúsítványainak (ATEX, IECEx, UL) köszönhetően a HiC2422 világszerte használható –40 °C és +70 °C között. Az IEC/EN 61508 szabvány szerinti SIL 2 (SC 3) tanúsítvánnyal rendelkezik, így alkalmas a SIL 2 szerinti biztonsági alkalmazásokhoz, sőt redundáns alkalmazás esetén akár SIL 3-ig is használható.

A H-System platform részeként a HIC2422 egy csatlakozókártyára szerelhető, így számos lehetőséget kínál a különböző vezérlőrendszerekhez való csatlakoztatásra. Ezzel egyenértékű eszközök a K-System portfólióban is elérhetők, amely DIN-sínre szerelhető megoldás. Ezek a KCD2-SCS-Ex2 galvanikus leválasztók a gyújtószikramentes jelek számára, valamint a KCD2-SCS-2 modellek a nem veszélyes területre vagy a nem veszélyes területről érkező jelek számára.



A HIC2422 egy csatlakozókártyára szerelhető, így számos lehetőséget kínál a különböző vezérlőrendszerekhez való csatlakoztatásra.

A HiC2422 főbb jellemzői

  • Univerzális kétcsatornás analóg készülék helytakarékos, 12,5 mm-es házban
  • Egyetlen eszköz az analóg bemeneti és kimeneti jelekhez; vegyes AI/AO üzemmód lehetséges
  • Nemzetközi jóváhagyások a belső biztonsághoz (ATEX, IECEx, UL)
  • Biztonsági alkalmazásokhoz SIL 2-ig (SC 3)
  • Üzemi hőmérséklet-tartomány: -40 °C és +70 °C között

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Jeladó tápegységek

A HiC2422 adatlapja hamarosan elérhető lesz.